Alles over een blauw licht filter game bril

Een game bril kan voor alle gamers handig zijn. Merk jij dat je vaak last krijgt van jouw ogen als je lang achter de computer zit? Als gamer komt het regelmatig voor dat je veel tijd achter een scherm spendeert. Als je begint te merken dat je last krijgt van ongemakken, is het wellicht tijd om een gaming bril aan te schaffen. Op deze manier kun je zonder zorgen door blijven gamen. Ook als je nog nergens last van hebt, kan het verstandig zijn om te investeren in een gamebril. Zo kun je eventuele ongemakken vermijden. Hier kun je alles lezen over game brillen.Wat is een game bril?

Een gamebril wordt gebruikt om jouw ogen te beschermen tegen het licht dat van het beeldscherm afkomt. Hiermee worden problemen die je krijgt bij een langdurige blootstelling aan beeldschermlicht voorkomen. De lenzen van een gaming bril zorgen ervoor dat het schadelijke blauwe licht wordt geblokkeerd. Het wordt aangeraden om een gamebril vooral in de avond te gebruiken, zodat je na een lange avond gamen niet te maken krijgt met slaapproblemen. De meeste game brillen zijn daarnaast ook waterafstotend en krasbestendig.


Hoe werkt een gamebril?

De belangrijkste functie van een goede gamebril is het voorkomen van overbelaste of geïrriteerde ogen tijdens het gamen. Dit geldt uiteraard voor lange game-sessies, waarbij je urenlang bezig bent met één of meerdere videogames. Een gamebril blokkeert het schadelijke blauwe schermlicht en zorgt dat de kleuren op het scherm aangenamer worden. Het helpt je om te focussen. Door het ontwerp van de bril raak je minder snel afgeleid en worden je ogen minder snel droog. 

Een game bril kopen

Je kunt tegenwoordig eenvoudig online een game bril kopen. Een bekend merk op het gebied van deze type brillen is BlauBlock. Op het internet zul je diverse webwinkels aantreffen met een groot assortiment. Je kunt hierbij kijken bij de categorie game-accessoires. Als je in de buurt woont van een goede game-winkel, kun je overwegen om te kijken of je daar een gaming bril kunt kopen. Over het algemeen kunnen de prijzen erg variëren. Je hebt goedkopere brillen rond de €30, maar ook duurdere brillen oplopend tot maar liefst €190.Mogelijke problemen bij langdurig gamen

Een gamebril is de oplossing voor een goede nachtrust na langdurig gamen. Het is over het algemeen bekend dat je ogen belast kunnen raken als je lang naar een beeldscherm kijkt. Bij voortdurende blootstelling aan digitale beelden kunnen er diverse klachten ontstaan. Hierbij kun je denken aan vermoeide ogen, droge ogen of branderige en tranende ogen. Deze klachten kunnen samen voorkomen met problemen zoals wazig zicht, concentratieverlies of zenuwtrekjes aan het oog. Een ander probleem dat kan optreden is hoofdpijn. De bovengenoemde klachten zijn erg vervelend voor een gamer, omdat het zicht uiteraard belangrijk is bij elke game.


De rol van blauw licht

Een van de functies van een goede gaming bril is het blokkeren van blauw schermlicht. Er wordt vaak gezegd dat blauw licht de boosdoener is van digitaal overbelaste ogen. Blauw licht is namelijk een kleur in het lichtspectrum dat wij als mens kunnen waarnemen. Onze ogen bevatten cellen die gevoelig zijn voor licht en alle lichtinformatie doorsturen naar onze hersenen. Deze cellen zijn gevoelig voor blauw licht en geven aan ons door dat het dag is. Te veel van dit soort licht is schadelijk voor onze ogen. Tegenwoordig zijn er veel bronnen die blauw licht uitstralen. Denk hierbij aan apparaten zoals de computer, ledlampen of smartphone. Een langdurige blootstelling aan blauw schermlicht kan leiden tot oogklachten en slaapproblemen.Al onze blauw licht filter brillenVoordelen van een game bril

Het grote voordeel van een game bril is dat jouw ogen beschermd worden. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Voor een gamer kunnen oogproblemen erg nadelig zijn. Tijdens vrijwel iedere videogame is het namelijk belangrijk dat je alert bent en alles goed kunt zien. Voorbeelden hiervan zijn: items niet over het hoofd zien of de vijand kunnen spotten. Zonder goed zicht is het lastig om lang in het spel te blijven. Het is bovendien gaaf om alle visuals van een game goed te kunnen zien. Dankzij een game bril heb je ook minder last van de schadelijke effecten van blauw schermlicht. Hierdoor kun je na een nacht gamen zonder moeite in slaap vallen.


Soorten game brillen

Ben je op zoek naar een game bril? Er zijn tegenwoordig nog niet veel soorten game brillen op de markt. Om een gamebril te kopen zul je waarschijnlijk bij webwinkels moeten kijken. De brillen worden gemaakt van amber lenzen en heldere lenzen. Een game bril met amber lens heeft een gele tint en bij een heldere game bril zie je geen verschil in kleuren. Bij beide soorten wordt er een rustige maar scherpe ervaring gerealiseerd tijdens het gamen. Je kunt daarnaast kiezen uit verschillende modellen en monturen.