Gratis Verzending!
Levert ook gratis en snel naar klanten in België!

‘Niet Goed Geld Terug’
Niet tevreden? ‘Niet goed geld terug’ garantie!

Info & FAQ
Lees meer over blauw licht, en wat een goede blauw licht filter bril kan doen

Contact & Service
Kom met ons in contact. Wij staan open voor vragen en suggesties

 • ‘Niet-goed-geld-terug’ garantie 
 • Gratis levering 
 • Gratis bril beschermhoes 
 • 5 Dagen per week bezorgd 
 • Geen verborgen kosten
 • Vandaag voor 15:00 besteld, morgen in huis  ✓
 • Contact via messenger, email en whatsapp 

BlauBlock™ in de media:

..wil je nog televisie kijken of werken op de laptop is het wellicht een optie om te investeren in blauw licht blokkerende brillen zoals BlauBlock. Deze brillen zijn simpel maar effectief.  Zij blokkeren AL het blauw licht door simpelweg een schild (de getinte brilglazen) tussen je ogen en de bron van het licht te plaatsen.

Review: fitlist.nl

Ik heb een BlauBlock clip-on besteld en had hem na 2 dagen al in huis. En vooral ’s avonds is ie ideaal als ik achter mijn laptop werk. Het felle licht wordt mooi gefilterd, en mijn ogen zijn een stuk minder vermoeid. Dus minder hoofdpijn.
Ja, hier ben ik dus heel blij mee!
Dit is overigens niet gesponsord of wat dan ook, ik heb hem zelf gekocht en zelf betaald!

Review: BeautyByBabs.nl

 Using tablet computers before bedtime can disrupt normal sleep patterns, a new study found. Under normal conditions the pineal gland in the brain secretes melatonin, a chemical that is partially responsible for regulating the sleep-wake cycle. Researchers at New York’s Rensselaer Polytechnic Institute found that when exposed to blue light from tablet computers the pineal gland is mislead into thinking it’s still daytime, and stops secreting the sleep-inducing chemical.

Journal of Applied Ergonomics

Ook kun je investeren een speciale blauwlichtfilterbril waar een speciaal soort glas in zit. Het glas van deze bril zorgt ervoor dat het schadelijke deel van het blauwe licht je ogen niet binnenkomt.

jan-magazine.nl

De Gunnar bril heb ik een tijdje gebruikt, maar in praktijk gebruik ik de BlauBlock Filter computerbril nu al veel meer. De Filter zit lekkerder, is lichter en ziet er wat mij betreft een heel stuk beter uit dan de gele brillen… De Filter bril staat me wel en na twee weken gebruik ik ‘m nog steeds. Hij bevalt me.

Review: Lifehacking.nl

Licht voelt absoluut minder fel aan en de brillen geven ontspanning voor de ogen. Ik heb het idee dat de brillen een positief effect op de nachtrust hebben al zou ik hiervoor langer moeten testen. Het loopt in ieder geval in lijn met de bewezen theorie over de invloed van fel licht op onze nachtrust. Ik ga de BlauBlock bril zeker vaker gebruiken en proberen dit consistent te doen in de avonduren en vooral wanneer ik ’s avonds nog achter mijn laptop zit.

Review: inslaap.nl

Met een BlauBlock bril als slaapbril kun je slecht slapen voorkomen!
De aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt door blauw licht van een beeldscherm geremd. Dit is wetenschappelijk al meerdere keren aangetoond. Door een blauwfilter computerbril te dragen wanneer je, net in of net voor bed, nog even op je iPad, tablet of smartphone wilt kijken, voorkom je deze rem op je melatonine aanmaak en slaap je beter.

natuurlijkbeterslapen.nl

 In a within-subjects experimental design, twelve subjects periodically received one-hour corneal exposures of 40 lux from the blue or from the red lights while continuously awake for 27 hours. Results showed-that, as expected, only the blue light reduced nocturnal melatonin.

International Journal of Endocrinology

Wat ons beiden opviel, is het feit dat onze ogen binnen vijf minuten na het opzetten van de computerbril, heel snel ontspannen. Sterker nog, ik voel op dat moment pas hoe zeer mijn ogen zich moeten inspannen bij een beeldscherm met blauw licht. Op het moment dat mijn ogen ontspannen doordat het blauwe licht geblokkeerd wordt, voel ik ze gewoon een beetje zwaar worden. Dit voelde de eerste keer een beetje gek, maar naarmate ik de computerbril regelmatig gebruik, voelt het ontspannen van mijn ogen juist heel fijn. Ik kijk zelfs uit naar het moment dat ik mijn BlauBlock bril op kan zetten, zeker op drukke dagen op mijn werk.

Die ontspanning merk ik op meerdere fronten. Als ik de BlauBlock beeldschermbril ‘s avonds draag val ik inderdaad makkelijker in slaap, en word ik ‘s nachts minder vaak wakker. Ook heb ik minder last van een zeurende hoofdpijn net boven mijn ogen, iets waar ik vooral op drukke dagen, of als ik gespannen achter mijn computer zit, last van heb.

Review: Beautyspots

Ik heb een tijdje gezocht naar een mooi design en kwam terecht bij de brillen van Blaublock. Ik heb het model filter aangekocht en draag hem nog steeds iedere avond zodat ik lekker kan doorwerken op de computer voor het slapengaan.

Review: PositieveVooruitgang.be

…Door ’s avonds veel op je telefoon of tablet te kijken ben je continue in licht, met name blauw licht, wat een telefoon en tablet uitstraal. Hierdoor denkt je lichaam eigenlijk steeds dat het nog geen nacht is, nog geen tijd om te gaan slapen en dus actief en waakzaam moet blijven. Ben je ’s avonds dus nog op je telefoon bezig om nog een spelletje te spelen, je laatste e-mails te bekijken, het nieuws te bekijken of om je wekker te zetten dan reageert je lichaam hierop door alert en wakker te blijven, hierdoor zal je dus moeilijk de slaap kunnen vatten wanneer je eenmaal wilt gaan slapen. …Met de Filter ‘light’ van BlauBlock wordt vrijwel al het schadelijke blauwe licht verwijderd in het waarnemen, terwijl het wel nog zorgt voor een maximale kijkervaring. Doordat de lenzen van deze variant minder getint zijn zal het niemand opvallen dat het een speciale bril betreft in plaats van een gewone bril.

Review: Sardoflor.nl

…Gelukkig is voor dit probleem een oplossing gekomen in de vorm van een bril welke het blauwe licht blokkeert. Door deze (BlauBlock blauw licht filterende bril) op te zetten kan je gewoon werken en kijken naar je scherm, maar je lichaam ogen zullen het blauwe licht niet waarnemen en dit heeft dan dus geen invloed meer op je dag-nacht ritme. Je slaapkwaliteit gaat omhoog en je zal veel meer uitgerust wakker worden, zonder dat je hiervoor drastisch je levensstijl moet aanpassen.

Review: MenselijkLichaam.net

…er is een heel eenvoudige manier waarop je ’s avonds en ’s nachts het blauwe licht van beeldschermen kunt blokkeren: met oranje zonnebrillen! Ik heb inmiddels een aantal maanden een kleine selectie oranje getinte brillen in huis van BlauBlock en gebruik ze voor verschillende doeleinden…
Heerlijk! Inmiddels ligt deze bril al een tijd in mijn auto en het kan me niet schelen hoe ik er uit zie, het is gewoon erg prettig autorijden met zo’n bril op mijn neus!

Review: EetgoedVoelJeGoed.nl

Werk je overdag veel met schermen? Probeer dan een Blaublock-bril. Ik gebruik ze nu al een tijdje en ik merk dat mijn ogen niet meer prikkelen en minder moe zijn. Ik heb geen hoofdpijn na het langdurig computer gebruik. Een aanzienlijke vooruitgang!

Review: veerkrachtig.net

Zorgvannu.nl is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Daglicht en kunstlicht bevatten blauw licht en dit verstoort de aanmaak van het slaaphormoon melatonine in je lichaam. Een slaapbril met oranje of rode glazen voorkomt dit. Deze glazen filteren het blauwe licht van de dag. Je hersenen krijgen zo een seintje dat het tijd is om te gaan slapen, ook als het buiten licht is. Een uur voordat je gaat slapen zet je de bril op. De bril zorgt ervoor dat je sneller in een diepe slaap valt en langer doorslaapt. Zo kom je beter tot rust, wat ook je concentratie verbetert wanneer je wakker bent. Bovendien zorgt een goede nachtrust ervoor dat je gezondheid verbetert.
Er zijn verschillende aanbieders die een oranje slaapbril verkopen. Voorbeelden zijn de SLP slaapbril, Somnoblue, en Blaublock. De brillen van Blaublock zijn in verschillende modellen te verkrijgen.

Zorgvannu.nl

Een BlauBlock™ bril blokkeert specifiek blauw licht (dit is het licht op spectrum tussen 420-500nm) van veel voorkomende bronnen van blauw licht zoals tablets, smartphones, televisies en laptops.

Door dit blauwe licht te blokkeren wordt de lichaams eigen melatonine productie (het nummer één slaap hormoon) in de pijnappelklier niet langer geremd. Door in de avonduren de melatonine productie haar gaan te laten gaan en niet te hinderen met onnatuurlijk blauw licht, val je sneller in slaap en slaap je kwalitatief beter (“dieper”).

‘Using tablet computers before bedtime can disrupt normal sleep patterns, a new study found. Under normal conditions the pineal gland in the brain secretes melatonin, a chemical that is partially responsible for regulating the sleep-wake cycle. Researchers at New York’s Rensselaer Polytechnic Institute found that when exposed to blue light from tablet computers the pineal gland is mislead into thinking it’s still daytime, and stops secreting the sleep-inducing chemical.
Journal of Applied Ergonomics‘, oktober 2013.

Recente onderzoeken tonen niet langer enkel de negatieve effecten van blauw licht aan, maar tonen nu ook de gunstige werking van blauw licht filter brillen/glazen op de nachtrust aan.

Wat is een ‘blauw licht filter bril’, en wat doet ‘blauw licht’?
Licht, en blauw licht in het bijzonder, reguleert het dag-nacht ritme. Nu meer dan ooit is er een overvloed aan onnatuurlijk sterk blauw licht, vaak tot vlak voor het slapen gaan. Met name iPads, laptops, telefoons en moderne televisies zijn bronnen van dit soort licht. In de avonduren verstoort dit het dag-nacht ritme zodanig dat men meer slaapuren nodig heeft om te compenseren voor de lagere slaapkwaliteit.

Een bril met blauw licht filter functie voorkomt een slechte nachtrust door specifiek blauw licht te blokkeren met de BlauBlock™ blauwlichtfilter lenzen.

Wat is een blauw licht filter bril? slaapbril.

Download hier het volledige pdf rapport van ’the Vision Counsil’ over de effecten van blauw licht op de ogen.

Wij geloven dat iedereen een goede nachtrust verdient om optimaal te kunnen functioneren gedurende de dag. Slaaptekort is één van de meest voorkomende westerse gezondheid gerelateerde problemen. We erkennen een van de grootste oorzaken (een overdaad aan blauw licht in de avonduren) en hebben hiervoor een oplossing uitgewerkt. We weten dat mensen niet graag de iPads/tablets, iPhones en laptops weg laten in de avonduren, en dit is dan ook niet langer nodig!Gebruik van de bril, blauw licht bril, BlauBlock blauw licht blokkerende brillen kan meerdere voordelen voor u hebben.

Betere slaapkwaliteit

Door een BlauBlock bril te dragen in de avonduren bevordert u de aanmaak van melatonine. Dit hormoon -met de bijnaam ‘het slaap hormoon‘- wordt van nature door het lichaam aangemaakt. De timing (het ritme) van de aanmaak wordt het dag-nacht ritme. Je lichaam gebruikt licht voor een belangrijk deel om af te leiden wat dag en nacht is. Hiervoor is met name blauw licht belangrijk omdat juist blauw licht licht meer voorkomt in de ochtend en begin van de middag dan in de schemering van de avond.  Blauw licht (van de zon zowel als van beeldschermen) helpt je zo om wakker te worden in de ochtend. Waar het mis gaat is wanneer je jezelf blootstelt aan dit extra sterke blauwe licht van moderne smartphones en tablets de hele dag door en tot en met de avond.  Dan geef je namelijk je lichaam het signaal wakker te worden terwijl je eigenlijk een paar uur of minuten later wilt gaan slapen. Door een BlauBlock®  blauw licht blokkerende bril te dragen wanneer u in bed nog even op uw iPad/tablet, laptop of smartphone wilt werken, voorkomt de BlauBlock™ blauwlichtfilter deze rem op uw melatonine aanmaak. Hierdoor stopt u het signaal naar uw lichaam om wakker te worden voordat u wilt gaan slapen. Hierdoor verbetert u uw slaapkwaliteit. Zo kunt u ondanks het gebruik van smartphones, tablets of laptops een gezond slaap-waak ritme creëren.

 

Vermindering van stress op de ogen

Het gebruik van een blauw licht filterende bril -een BlauBlock bril- helpt tegen vermoeide, geïrriteerde, en ‘onrustig voelende’ ogen. Sommige mensen die intensief gebruik maken van vaak felle beeldschermen ervaren last van droge of vermoeide en gespannen ogen. De stress op uw ogen kan ontstaan door het blootstellen van de ogen aan onnatuurlijk hoeveelheden blauw licht. Dit kan leiden tot hoofdpijn, algemene druk op de ogen of  vermoeide of branderige ogen. Dit kunt u voorkomen bij langdurig gebruik van beeldschermen (denk aan laptops of smartphones) een blauw licht blokkerende bril te dragen.

 

Beter zicht bij nachtrijden

Onze BlauBlock™ lenzen verbeteren het zicht bij nachtrijden door het verblindend effect van fel licht (denk aan de ‘witte’ koplampen van tegenliggers) te verminderen met 56%. Met name de  moderne LED koplampen maken gebruik van ‘blauw licht’ (dit is het licht op het spectrum tussen 420-500nm) en zijn daarmee verantwoordelijk voor verblinding bij tegenliggers. Volgens de meeste recente tellingen is het percentage van auto’s met LED lampen van 55% in 2018, gestegen naar maar liefst 86% in 2019.

 

Meer uitgerust wakker worden

Een blauw licht filter bril helpt u uw slaapkwaliteit te verbeteren door de aanmaak van melatonine weer naar een natuurlijk niveau terug te brengen. Blauw licht remt de aanmaak van melatonine omdat blauw licht van oudsher een signaal was dat het ochtend of middag was. In de avond is natuurlijk aanwezig blauw licht slechts een fractie van overdag. Met de schermen van moderne apparaten hebben we tot we in bed liggen vaak nog meer blauw licht in 10 minuten dan vroeger in een hele ochtend. Een blauw licht blokkerende bril voorkomt dat u zich – zelfs met het gebruik van smartphones en dergelijke in de avond- niet meer bloot stelt aan blauw licht. Dit voorkomt de rem op melatonine, en de ongeremde melatonine helpt u met in slaap vallen maar ook met de diepte van uw slaap. Zo wordt u ook meer uitgerust wakker wanneer u niet eerder naar bed gaat of hetzelfde aantal uren geslapen heeft.Alle BlauBlock brillen zijn zonder corrigerende sterkte en kunnen daardoor zonder voormeting gedragen worden.


Blauw licht blokkerende bril of blauw licht filter bril?

Naast de door ons veel gebruikte term ‘blauw licht filter bril’ worden ook de termen ‘slaapbril’ en ‘blauwfilter bril’ veel gebruikt om blauw licht blokkerende brillen te beschrijven. Er wordt ons ook vaak naar de verschillen gevraagd;
‘Wat is het verschil tussen een blauw licht filter bril en een blauw licht blokkerende bril?’
Het antwoord hierop is eenvoudig: ‘de term blauw licht blokkerende bril of zelfs ‘slaapbril’ kun je zien als een marketingterm voor dezelfde soort brillen. De werking zit in het tegenhouden van blauw licht. Dat geldt voor het volledige spectrum dit soort brillen, of ze nu ‘filteren’ of ‘blokkeren’ , slaapbril of blauw licht blokkerende bril worden genoemd.’Bij BlauBlock zijn we meer van inhoud dan marketing en geven we de voorkeur aan de term ‘blauw licht blokkerende bril‘ boven ‘slaapbril‘.
Daar komt bij dat de functies van onze brillen breder zijn dan enkel helpen bij het slapen (via melatonine aanmaak), zo kan bijvoorbeeld het overdag dragen helpen tegen een gevoel van droge, branderig ogen.

In principe raden we altijd aan om de meer geel getinte lenzen te verkiezen boven de kleurloze/’witte’ lenzen. Dit omdat gelige (resin) lenzen nu eenmaal beter het blauw licht blokkeren dan ‘witte’ lenzen. Ook orange lenzen doen dit beter dan ‘witte’ lenzen maar onze ervaring met orange lenzen is dat de kleurvertekening hierbij zo sterk is dat dit simpelweg te oncomfortabel is om te blijven gebruiken.

 • De voordelen van de BlauBlock® gele lenzen zijn simpelweg dat ze beter zijn in het wegfilteren (/blokkeren) van blauw licht van dan welke volledig witte lenzen dan ook.
 • De ‘witte’ /minder donker gele lenzen hebben daarentegen twee voordelen waardoor we ze niet willen laten ontbreken in ons assortiment;
  • minder kleurvertekening (met name bij wit, paars en groen). Werk je bijvoorbeeld als grafisch designer, dan is het niet aan te raden een geel beglaasd model tijdens je werk te dragen.
  • wil je niet te koop lopen met het feit dat je een blauw licht filter bril draagt op kantoor, en wil je wel de voordelen hebben ook overdag ipv alleen thuis, dan is er geen andere optie dan een bril te nemen die er uit ziet als een gewone leesbril. Dit kan allen met ‘witte’ lenzen.


Toch hebben we er voor gekozen om ook brillen met ‘witte’ resin en ‘witte’ glazen lenzen te ontwikkelen. Deze meer witte lenzen uit het BlauBlock® assortiment (de Filter Light en de Business) zijn in tegenstelling tot sommige producten in dit segment niet volledig wit zodat de blauw licht filterende werking zo veel mogelijk behouden blijft met minimale kleurvertekening.

Al onze brillen, die we doorgaans ‘blauw licht blokkerende brillen’ noemen hebben dezelfde werking als goede avondbrillen. De taak van een avondbril is om door het blokkeren van blauw licht het lichaam voor te voorbereiden op de nachtrust om zo makkelijker en dieper te slapen.
Dit is waar onze BlauBlock™ lenzen voor ontwikkeld zijn. Elk van onze brillen bevat deze lenzen.


Bekijk het BlauBlock™ Assortiment

Ook deze maand hebben wij iets te vieren, en delen dat met een ‘10% korting op alles’  actie!
Klik op de hieronder weergegeven blauwe ‘share’ of ’tweet’ knop en dit blokt verandert direct in een couponcode voor 10% korting op uw volledige bestelling!

Pak hier vandaag je 10%! kortingscode!image/svg+xml

'Share (facebook) of tweet (twitter) ons en je ziet hier direct de coupon code voor 10% korting op je totale bestelling verschijnen!

Wij bieden een laagste-prijs-garantie op BlauBlock® brillen, en dagen u graag uit deze goedkoper te vinden:

Bekijk op bol.comEmail us at info@blaublock.nl for shipping options for the UK or other countries outside the BeNeLux.

BlauBlock.nl gebruikt cookies voor het verbeteren van de site.
Lees meer over ons zero-spam beleid, cookies en privacy  op onze disclaimer onder ‘data-privacy en de AVG’

Melatonine helpt in de regulering van het slaap-waak ritme. Uw brein zal meer melatonine aanmaken in de avond, wanneer het donker is, in een poging uw lichaam voor te bereiden op de slaap.  Het tegenovergestelde gebeurt gedurende de ochtend en middag als u wakker en alert moet zijn. De zon zendt dan meer blauw licht uit dan in de namiddag en avond. Blauw licht werkt zo als ’trigger’ voor uw lichaams slaap-waak ritme via melatonine.
Dit natuurlijk systeem werkte altijd goed, maar was niet voorbereid op de extra hoge concentraties blauw licht die standaard zijn in laptops, tv’s en smartphones.
De BlauBlock™ blauw licht blokkerende brillen maken het makkelijk de overvloed aan blauw licht te stoppen. Zo kunt u ook in de avond gebruik maken van uw smartphone, laptop of tv zonder daardoor minder goed te slapen.